top of page
Søk

Hvordan ta vare på parketten.


Som med mange andre produkter, er det nødvendig med et visst vedlikehold for å holde et gulv i god stand. Med riktig vedlikehold, vil din parkett beholde sin skjønnhet i årene som kommer. Lyse gulv, er vanligvis mer følsomme for slitasje enn mørke, og krever derfor hyppigere rengjøring og vedlikehold.


Informasjon fra Kährs.BESKYTT GULVET MOT SMUSS


HOLD GRUS OG SAND UTE

Det første du kan gjøre for tregulvet ditt, er å få en god dørmatte til å rengjøre og tørke sko før du kommer inn. Ideelt både innenfor og utenfor døren.


SETT MØBELKNOTTER PÅ MØBLENE

Sett myke knotter på bord og stolben og hold øye med dem, slik at de ikke faller av. Ikke bruk beskyttelsesmateriell laget av metall, da de kan lage flekker og ripe gulvet.


LYSE GULV TRENGER MER VEDLIKEHOLD

Hvis du har lyse tregulv, må du rengjøre dem litt oftere, da smuss som fester seg blir mer synlig på et lyst gulv.


VASK OG VEDLIKEHOLD


RENGJØRING PARKETT

Tørr rengjøring er den beste måten å rengjøre parkett på. Støvsug og tørrmopping regelmessig og bruk av og til en fuktig, godt oppvridd klut / mop. For beste resultat, bruk Kährs Cleaner fortynnet i vann eller ferdigblandet Kährs Spray Cleaner. Gulvet bør tørke i løpet av et minutt hvis du har brukt riktig mengde vann. Husk at Bøk og Canadisk Lønn gulv er ekstra følsomme for fuktighet.


FJERNE FLEKKER

Fjern flekkene så snart som mulig ved bruk av Kährs Cleaner fortynnet i vann. Unngå å rengjøre med væsker som inneholder ammoniakk.

Oljede gulv: Sterke flekkfjerningsmidler og hard skrubbing kan føre til misfarging. Olj det rensede området med Kährs Satin Oil. Hvis det er en fargeforskjell etter fjerning av flekken, kan du bruke en farget Kährs Touch-up olje.

Lakkerte gulv: Sterke flekkfjerningsmidler og hard skrubbing kan påvirke lakken. Les tips for å fjerne vanskelige flekker på produsentens nettsider.


VEDLIKEHOLD AV TREGULV

Oljede gulv skal behandles regelmessig. Enkelte umiddelbart etter installasjonen og noen i løpet av de 6 - 12 første månedene. Første behandling må omhandle hele gulvflaten, så derfor lurt å gjøre det når gulvet er nylagt. Senere årlig vedlikehold kan omfatte de flatene hvor det er behov. Både oljede og lakkede gulv kan friskes opp når tregulvet blir vanskelig å rengjøre, eller hvis overflaten blir riper eller kjedelig.


Les mer om vedlikehold av Kährs tregulv her.

Kommentare


bottom of page