top of page
Søk

Behandle gulvet ditt

Olje gulv? Det er langt fra så vanskelig/tidkrevende som mange tror. Vi forteller deg hvordan!


Behovet for vedlikehold varierer og avhenger av en rekke faktorer. I de fleste tilfeller trenger gulvet vedlikehold to ganger det første året, og deretter en gang i året. Dersom gulvet fuktrengjøres ofte, trenger det oftere vedlikehold fordi fuktrengjøring sliter bort beskyttelsesbelegget. Gulv med større slitasje, f.eks. der folk går med utesko, trenger vedlikehold oftere. Det samme gjelder lyse, porøse treslag som bøk og ask. Det merkes når et gulv trenger vedlikehold, ettersom det da begynner å oppleves som vanskeligere å rengjøre. 


Det første vedlikeholdet bør omfatte hele gulvflaten. Dersom det utføres umiddelbart etter legging av gulvet er det ikke nødvendig å flytte møbler senere oljing. Dette gir dessuten en ekstra beskyttelse mot fuktighet som ellers kan trekke ned mellom bordene. Dersom vedlikehold nummer to innen 6-12 måneder etter innflytting, er de enkelt å flytte møblene fra den ene halvdelen av rommet, behandle den frie flaten og vente 1-2 timer. Deretter flyttes alle møblene over til den andre halvdelen, og vedlikeholdet kan gjentas på andre delen av gulvet. Etterfølgende vedlikehold kan begrenses til deler som virkelig trenger det, f.eks. der det gås mye. Vedlikehold betyr derfor ikke nødvendigvis at alle møblene må flyttes ut av rommet. Overflatens motstand mot smuss, fuktighet og slitasje øker for hver behandling. Behovet for vedlikehold vil derfor bli mindre over tid.

SLIK GJØR DU DET: 1. Rengjør gulvet grundig. Hvis det fremdeles er smuss på gulvet når vedlikeholdet utføres, blir det vanskeligere å få bort senere. 2. Hell Kährs UV/Naturoljerefresher rett på gulvet. Hold flasken nær gulvet slik at det ikke spruter på tidligere vedlikeholdte flater. En liter dekker ca. 30m2 gulv. 3. Påfør Kährs UV/Naturoljerefresher med en ren mopp. Arbeid i bordenes lengderetning og ta et på rader av gangen. La gulvet tørke i 1-2 timer før det taes i bruk. Kährs UV/Naturoljerefresher er et vedlikeholdsprodukt på vannbasis og derfor kan det oppstå mindre fiberreisning. Dersom dette skjer, puss lett i bordenes lengderetning med fint sandpapir, 180-220. Ikke gå med utesko de første 24 timene etter vedlikehold. Husk at det tar 1-2 uker før resultatet blir smussresistent.

Vær forsiktig med vannsøl på den nybehandlede flaten den første uken ettersom det kan gi varige flekker. 

LYKKE TIL!


Comments


bottom of page